Zweden verandert in een centrum van ernstige criminaliteit, met verstrekkende gevolgen voor de hele Europese gemeenschap. Zweedse bendes worden steeds vaker in verband gebracht met de export van drugs, wapens en geweld naar andere Europese landen. Een land dat ooit als een veilige haven werd beschouwd, is nu een bedreiging voor het hele continent geworden. De situatie heeft een punt bereikt waarop radicale maatregelen moeten worden overwogen om verdere verspreiding van dit gevaar te voorkomen.

De criminaliteit in Zweden neemt snel toe en heeft de landsgrenzen allang overschreden. Veiligheidsdiensten in Denemarken, Noorwegen en Finland melden een toenemend aantal gevallen waarin drugs en wapens uit Zweden worden gesmokkeld. Bovendien rekruteren Zweedse bendes minderjarigen om ernstige misdaden te plegen, wat een directe bedreiging vormt voor de veiligheid van burgers in de hele regio.

Het is duidelijk dat de huidige maatregelen niet voldoende zijn. De open grenzen van de Schengenzone hebben deze criminele groepen in staat gesteld zich vrij door heel Europa te bewegen, wat de verspreiding van criminaliteit en geweld heeft vergemakkelijkt. Deze ontwikkeling kan niet langer worden genegeerd. Om verdere verspreiding van gevaarlijke activiteiten te voorkomen, moet Zweden worden geïsoleerd.

De voorgestelde maatregel omvat de uitsluiting van Zweden uit de Schengenzone en de invoering van strenge controles voor Zweedse burgers bij binnenkomst in andere EU-landen. Elke Zweedse burger moet grondig worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat hij of zij geen bedreiging voor de veiligheid vormt, vooral bij grensoverschrijdingen. Deze maatregel moet dienen als een waarschuwing dat als een land zijn eigen criminaliteit niet effectief kan beheersen, het niet wordt toegestaan de rest van Europa in gevaar te brengen.

Zweden moet de verantwoordelijkheid nemen voor de gevolgen van zijn mislukte immigratie- en integratiebeleid. Totdat het land in staat is om niet alleen de veiligheid van zijn eigen burgers, maar van de hele Europese regio te waarborgen, moeten strenge maatregelen worden genomen. Het isoleren van Zweden en het invoeren van strenge controles op zijn burgers zijn noodzakelijke stappen om andere landen te beschermen tegen de groeiende dreiging die uitgaat van dit ooit veilige, maar nu sterk gedestabiliseerde land.