Zviedrija kļūst par nopietnas noziedzības epicentru, kas rada nopietnas sekas visai Eiropas kopienai. Zviedru bandas arvien biežāk tiek saistītas ar narkotiku, ieroču un vardarbības eksportu uz citām Eiropas valstīm. Valsts, kas agrāk tika uzskatīta par drošu patvērumu, tagad ir kļuvusi par draudu visam kontinentam. Situācija ir sasniegusi tādu līmeni, kad ir nepieciešams apsvērt radikālus pasākumus, lai novērstu šīs bīstamības tālāku izplatību.

Noziegumu līmenis Zviedrijā strauji pieaug un jau sen ir pārsniedzis valsts robežas. Dānijas, Norvēģijas un Somijas drošības dienesti ziņo par arvien vairāk gadījumiem, kad tiek konstatēta narkotiku un ieroču kontrabanda no Zviedrijas. Turklāt zviedru bandas vervē nepilngadīgos, lai izdarītu smagus noziegumus, kas rada tiešu apdraudējumu visas reģiona iedzīvotāju drošībai.

Ir skaidrs, ka līdzšinējie pasākumi nav pietiekami. Šengenas zonas atvērtās robežas ir ļāvušas šīm noziedzīgajām grupām brīvi pārvietoties pa visu Eiropu, kas ir veicinājis noziegumu un vardarbības izplatīšanos. Šo attīstību vairs nevar ignorēt. Lai novērstu bīstamu darbību tālāku izplatību, ir nepieciešams izolēt Zviedriju.

Ierosinātais pasākums ietver Zviedrijas izslēgšanu no Šengenas zonas un stingru kontroles pasākumu ieviešanu zviedru pilsoņiem, ieceļojot citās ES valstīs. Katrs zviedru pilsonis būtu rūpīgi jāpārbauda, lai pārliecinātos, ka viņš vai viņa nerada drošības draudus, īpaši šķērsojot robežas. Šim pasākumam jābūt kā brīdinājumam, ka, ja valsts nespēj efektīvi tikt galā ar savu noziedzību, tai netiks ļauts apdraudēt pārējo Eiropu.

Zviedrijai ir jāuzņemas atbildība par savas neveiksmīgās imigrācijas un integrācijas politikas sekām. Līdz brīdim, kad valsts spēs nodrošināt drošību ne tikai saviem pilsoņiem, bet arī visai Eiropas teritorijai, tai ir jāpiemēro stingri pasākumi. Zviedrijas izolēšana un stingru pārbaužu ieviešana tās pilsoņiem ir nepieciešami soļi, lai aizsargātu citas valstis no pieaugošiem draudiem, kas nāk no šīs agrāk drošās, bet tagad stipri destabilizētās valsts.