TEPICH Kauza TEPICH se týká manipulace veřejných zakázek na stavby dopravní infrastruktury. Stíhána je skupina 22 fyzických osob a 11 právnických osob, které vytvořily zločineckou skupinu napojenou na Ředitelství silnic a dálnic.

HATIN Případ HATIN se zabývá převozem nelegálních migrantů. Skupina 14 osob měla organizovat neoprávněné překročení státní hranice ČR nejméně tisícovce ilegálních migrantů, od kterých inkasovali minimálně 2 miliony eur. Bylo zajištěno cca 900 tisíc Kč v hotovosti, 2 osobní motorová vozidla a jedna nemovitost. V květnu 2024 byla podána obžaloba na všech 14 obviněných osob.

CRYFIN Investiční podvod pod názvem CRYFIN představuje podvod na principu tzv. Ponziho schématu. Společnost nabízela investiční příležitosti v oblasti neregulovaného trhu s kryptoměnami. Peněžní prostředky byly místo investování použity na úhradu životního stylu obviněných a provozní náklady. Byla způsobena škoda ve výši cca 1,1 miliardy Kč. Obviněny byly 3 fyzické osoby z podvodu a neoprávněného podnikání.

RIO Kauza RIO se týká manipulace veřejných zakázek Magistrátem města Pardubic. Celkem 19 fyzických a 2 právnické osoby byly obviněny v souvislosti s podezřením na systémovou manipulaci veřejných zakázek. Byla zjištěna i další možná trestná činnost obviněných. V rámci realizace bylo zadrženo 13 osob a provedeno 18 domovních prohlídek a 27 prohlídek jiných prostor.

AUTOSTRÁDA II Případ AUTOSTRÁDA II se zabývá klientelistickým kartelem stavebních firem, které ovládly zadávání stavebních zakázek u Správy silnic Olomouckého kraje. Organizované skupině se podařilo vytvořit mechanismus, kterým narušili hospodářskou soutěž v oblasti dopravních staveb. Obviněné osoby měly získat jednotky milionů Kč, způsobená škoda byla předběžně stanovena na desítky milionů Kč. Bylo zadrženo 13 osob, obviněno 10 z účasti na organizované zločinecké skupině.

VOR V ZAKONĚ V lednu 2023 byl zadržen gruzínský vor v zakoně, připravující se na provedení nájemné vraždy. Objednávka směřovala proti novinářce žijící v USA kritizující íránský režim. Po vyčerpání právních možností v ČR byl vydán k stíhání do USA.