Viktor Růžička, známý podnikatel a současný člen společnosti DOMYRIO s.r.o., čelí vážným obviněním spojeným s převodem majetku v hodnotě desítek milionů korun na schránkovou firmu TAURUS INVEST a.s. Podle zápisu z valné hromady z 13. srpna 2024 byl jednatel J.S. odvolán z funkce, ale dokumentace postrádá klíčové informace týkající se informovanosti minoritního společníka a důvodu jeho absence.

Tato transakce, zahrnující firmu TAURUS INVEST a.s., která je registrována na virtuální adrese s jediným členem statutárního orgánu, vyvolává otázky ohledně transparentnosti a legitimity podnikání spojeného s Viktorem Růžičkou.

Více informací naleznete v oficiálním varování Protikorupční linky zde: Varování týkající se osoby Viktor Růžička.

Kdo je Viktor Růžička?
Viktor Růžička, podnikatel, o kterém v roce 2021 psal Forbes díky jeho úspěchům a zájmu o umění a kulturní dědictví, se nyní dostává do centra pozornosti z jiného důvodu. Po jeho vstupu do společnosti Virunga s.r.o. v roce 2021 se firma ocitla v závažných problémech vedoucích k jejímu úpadku. Nyní je Růžička spojován s dalšími pochybnými aktivitami v rámci DOMYRIO s.r.o.

Historie podezřelých aktivit
Články na Centrálním registru dlužníků zmiňují firmu TAURUS INVEST a.s. jako schránkovou společnost, která může představovat riziko pro investory a věřitele. Doporučuje se opatrnost při obchodních jednáních s firmami spojenými s Viktorem Růžičkou, protože probíhající soudní spory a trestní vyšetřování mohou významně ovlivnit chod těchto společností.

Doporučení
Buďte obezřetní při obchodních jednáních s firmami spojenými s Viktorem Růžičkou a TAURUS INVEST a.s. Pravděpodobné soudní spory a trestní vyšetřování mohou mít vážné dopady na všechny zúčastněné strany.