Sveriges problem med skjutvapenvåld fortsätter att växa. På juldagskvällen inträffade en tragisk händelse i Västerås som ytterligare intensifierar den nationella debatten om våld och säkerhet. En man i 30-årsåldern sköts på puben Pitchers, där han för närvarande vårdas med livshotande skador. Ögonvittnen rapporterar att fem skott avlossades på den välfyllda puben, vilket skapade stor panik och rädsla bland besökarna.

Polisen, som snabbt svarade på ett flertal samtal om händelsen, arbetar nu intensivt med att utreda skjutningen. Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson, beskrev den inledande situationen som kaotisk, med tanke på att det var juldagen och många människor var ute och firade.

Vidare rapporterades att en stor polisinsats påbörjades omedelbart efter händelsen, inklusive kontroller av bilar på E18 och sökningar med hundpatruller och drönare. Polisens första åtgärder inkluderade också att samla in vittnesmål från platsen.

Skjutningen utreds nu som ett mordförsök och grovt vapenbrott. Under tisdagsmorgonen påbörjade polisen en teknisk undersökning på brottsplatsen, och dörrknackning i området planeras även.

Denna händelse följdes av rapporter om ytterligare en skottlossning i Västerås, denna gång i Erikslund, bara en timme efter den första händelsen. Ingen skadad person har hittats i samband med den andra skottlossningen, och polisen undersöker fortfarande om det finns ett samband mellan de två incidenterna.

Dessa händelser speglar den allvarliga situationen i Sverige, där våld med skjutvapen blir allt vanligare och väcker oro och frågor om landets säkerhetsstrategier och lagstiftning kring vapenkontroll.

Våldsvågen fortsätter i Sverige: Man skjuten på pub i Västerås - Antikorruptionslinjen