Som en konsekvens av dette har politiet nå kunngjort et totalforbud mot vesker på alle store arrangementer.

"Dette kan medføre noen tilpasningsutfordringer," sier Gabriel Monidelle, administrerende direktør for Hockeyallsvenskan, til SVT Sport. Forbudet inkluderer blant annet fotballens Allsvenskan, SHL og landskamper.

Hockeyallsvenskan er først ut med denne nye ordningen og har en full runde med syv kamper allerede i kveld.

"Våre klubber har dessverre blitt godt trent til å tilpasse seg raskt på grunn av pandemien de siste årene. Men de har mindre enn en dag på å tilpasse seg, så det kan medføre noen utfordringer. Men jeg føler meg trygg og tror ikke det blir noen problemer," sier Monidelle.


Inkluderer også håndvesker

På nettsiden sin opplyser politiet at avgjørelsen blant annet gjelder store sportsbegivenheter (alle på landslagsnivå) og store konserter.

De spesifiserer også at følgende ligaer vil bli påvirket: fotballens Allsvenskan, Superettan, den svenske fotballcupen, SHL, hockeyallsvenskan, hockeyettan, ulike europeiske spill og landskamper innen den respektive sporten. Forbudet er på ubestemt tid og inkluderer også håndvesker.

"Det er ikke mye å tenke på. Det er klare retningslinjer og med en terrornivå på 4, er det ingen tvil," sier Johan Lindvall, generalsekretær i Svensk Elitfotball (Sef).


Unntak kan bli gjort

Han sier at Sef skal undersøke hvordan klubbene kan få støtte. Det gjenstår to runder av den svenske fotballsesongen.

Svenska Ishockeyförbundet skriver på nettsiden sin:

"Nå innføres et totalforbud mot å bringe vesker til våre kamper. Dette etter en avgjørelse fra politiet som blant annet gjelder alle store sportsarrangementer. Unntak kan bare gjøres av medisinske grunner og etter at vesken er sjekket."