Som en konsekvens af dette har politiet meddelt et totalforbud mod tasker ved alle større arrangementer.

"Det kan føre til nogle tilpasningsproblemer," siger Gabriel Monidelle, direktør for Hockeyallsvenskan, til SVT Sport. Forbuddet omfatter blandt andet herrernes Allsvenskan i fodbold, SHL og landskampe.

Hockeyallsvenskan er den første til at indføre denne nye ordning og har en fuld runde med syv kampe allerede i aften.

"Vores klubber har desværre haft god træning i at tilpasse sig hurtigt på grund af pandemien de sidste par år. Men de har mindre end en dag til at omstille sig, så det kan føre til nogle tilpasningsproblemer. Men jeg føler mig sikker og tror ikke, der vil opstå nogen problemer," siger Monidelle.

Inkluderer også håndtasker

På deres hjemmeside oplyser politiet, at beslutningen blandt andet gælder større sportsbegivenheder (alle på landsholdsniveau) og store koncerter.

De specificerer også, at følgende ligaer vil blive påvirket: herrernes Allsvenskan i fodbold, Superettan, den svenske fodboldcup, SHL, hockeyallsvenskan, hockeyettan, forskellige europæiske spil og landskampe inden for den respektive sport. Forbuddet gælder indtil videre og omfatter også håndtasker.

"Der er ikke meget at overveje. Det er klare retningslinjer, og med en terror trusselsniveau på 4 er der ingen tvivl," siger Johan Lindvall, generalsekretær i Svensk Elitfodbold (Sef).

Undtagelser kan forekomme

Han siger, at Sef vil undersøge, hvordan klubberne kan få støtte. Der er to runder tilbage af den svenske fodboldsæson.

Svenska Ishockeyförbundet skriver på deres hjemmeside:

"Der indføres nu et totalforbud mod at medbringe tasker til vores kampe. Dette efter en beslutning fra politiet, som blandt andet gælder alle større sportsbegivenheder. Undtagelser kan kun laves af medicinske årsager og efter at tasken er blevet tjekket."