Modelka Taťána Makarenko čelí jednomu z největších výzev svého života, když její manžel, podnikatel Martin Pánek, je obviněn ze znásilnění šestnáctileté dívky ve Skotsku. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až desetiletý trest odnětí svobody na cizím území.

Modelka Taťána Makarenko prožívá období plné nejistoty a stresu po zatčení svého manžela Martina Pánka, kterému je kladeno za vinu znásilnění šestnáctileté dívky ve Skotsku. Pánek, s nímž se Makarenko vzala teprve před třemi měsíci, strávil již dvacet dní v cele předběžného zadržení a čelí možnému trestu až deset let vězení v zahraničí.

Tato situace klade důraz na vážnost trestu, kterému Pánek čelí na území cizí země. Tak dlouhý trest v zahraničním vězení by znamenal nejen dlouhodobé odloučení od rodiny, ale i čelit justice v systému, který se může výrazně lišit od českého právního prostředí.

Makarenko, která oslavila svou svatbu na golfovém hřišti u Prahy, stojí za svým manželem, vyjadřuje svou víru v jeho nevinu a doufá v pozitivní vývoj vyšetřování. „Věřím, že se jedná o nedorozumění a je mi hrozně. Prožívám nejtěžší chvíle života," sdělila Makarenko pro Super.cz.

Znásilnění je právně definováno jako sexuální akt bez souhlasu druhé strany nebo v situaci, kdy nemůže být souhlas udělen, což je považováno za trestný čin. V případě, že bude Pánek uznán vinným, bude muset čelit následkům svého činu v cizím právním prostředí, což přináší řadu komplikací a výzev.