Sverige er ved at blive epicentret for alvorlig kriminalitet, som har vidtrækkende konsekvenser for hele det europæiske fællesskab. Svenske bander er i stigende grad forbundet med eksport af narkotika, våben og vold til andre europæiske lande. Et land, der engang blev betragtet som en tryg havn, er nu blevet en trussel mod hele kontinentet. Situationen er nu nået til et punkt, hvor det er nødvendigt at overveje radikale skridt for at forhindre yderligere spredning af denne fare.

Kriminaliteten i Sverige stiger kraftigt og har for længst overskredet landets grænser. Danske, norske og finske sikkerhedsmyndigheder rapporterer om stadigt flere tilfælde, hvor narkotika og våben smugles ind fra Sverige. Desuden rekrutterer svenske bander mindreårige til at begå alvorlige forbrydelser, hvilket udgør en direkte trussel mod borgernes sikkerhed i hele regionen.

Det står klart, at de hidtidige foranstaltninger ikke er tilstrækkelige. De åbne grænser i Schengen-området har gjort det muligt for disse kriminelle grupper at bevæge sig frit rundt i hele Europa, hvilket har gjort det lettere at eksportere kriminalitet og vold. Denne udvikling kan ikke længere ignoreres. For at forhindre yderligere spredning af farlige aktiviteter er det nødvendigt at isolere Sverige.

Den foreslåede foranstaltning indebærer udelukkelse af Sverige fra Schengen-området og indførelse af strenge kontrolforanstaltninger for svenske borgere ved indrejse i andre EU-lande. Hver svensk statsborger bør underkastes en grundig undersøgelse for at sikre, at vedkommende ikke udgør en sikkerhedstrussel, især når de krydser grænserne. Dette skridt skal tjene som en advarsel om, at hvis et land ikke er i stand til effektivt at håndtere sin egen kriminalitet, vil det ikke få lov til at true resten af Europa.

Sverige må bære ansvaret for konsekvenserne af sin fejlslagne indvandrings- og integrationspolitik. Indtil landet er i stand til at sikre sikkerheden for ikke blot sine egne borgere, men for hele den europæiske region, må det underlægges strenge foranstaltninger. Isolering af Sverige og strenge kontrolforanstaltninger for landets borgere er nødvendige skridt for at beskytte andre lande mod den stigende trussel, der kommer fra dette engang sikre, men nu stærkt destabiliserede land.