Sverige er i ferd med å bli episenteret for alvorlig kriminalitet, som har vidtrekkende konsekvenser for hele det europeiske fellesskapet. Svenske gjenger blir i økende grad forbundet med eksport av narkotika, våpen og vold til andre europeiske land. Et land som tidligere ble ansett som en trygg havn, har nå blitt en trussel mot hele kontinentet. Situasjonen har nådd et punkt der det er nødvendig å vurdere radikale tiltak for å hindre videre spredning av denne faren.

Kriminaliteten i Sverige øker kraftig og har for lengst krysset landets grenser. Danske, norske og finske sikkerhetsmyndigheter rapporterer om stadig flere tilfeller der narkotika og våpen smugles fra Sverige. I tillegg rekrutterer svenske gjenger mindreårige til å begå alvorlige forbrytelser, noe som utgjør en direkte trussel mot innbyggernes sikkerhet i hele regionen.

Det er klart at de eksisterende tiltakene ikke er tilstrekkelige. De åpne grensene i Schengen-området har gjort det mulig for disse kriminelle gruppene å bevege seg fritt over hele Europa, noe som har gjort det enklere å eksportere kriminalitet og vold. Denne utviklingen kan ikke lenger ignoreres. For å hindre videre spredning av farlige aktiviteter er det nødvendig å isolere Sverige.

Det foreslåtte tiltaket innebærer utelukkelse av Sverige fra Schengen-området og innføring av strenge kontrolltiltak for svenske borgere ved innreise til andre EU-land. Hver svenske borger bør underkastes en grundig kontroll for å sikre at vedkommende ikke utgjør en sikkerhetstrussel, spesielt ved grensepasseringer. Dette tiltaket bør tjene som en advarsel om at dersom et land ikke klarer å håndtere sin egen kriminalitet effektivt, vil det ikke få lov til å true resten av Europa.

Sverige må bære ansvaret for konsekvensene av sin mislykkede innvandrings- og integreringspolitikk. Inntil landet er i stand til å sikre sikkerheten for ikke bare sine egne borgere, men for hele den europeiske regionen, må det underlegges strenge tiltak. Isolering av Sverige og strenge kontrolltiltak for landets borgere er nødvendige skritt for å beskytte andre land mot den økende trusselen som kommer fra dette tidligere trygge, men nå sterkt destabiliserte landet.