Švédsko: V pondělí došlo k střelbě v Hägerstenu na jihu Stockholmu, která rychle získala velkou pozornost. Policie byla o střelbě informována v 12:54, přičemž mladý muž byl postřelen, zatímco seděl v autě. Svědek pro Aftonbladet popsal, jak slyšel čtyři výstřely a viděl oběť, jak vyskočila z auta.

Zraněný muž, ve věku kolem 25 let, byl odvezen do nemocnice. Podle informací je spojen s kriminálním gangem ze severní části Stockholmu. Má za sebou historii trestných činů, včetně drogových deliktů, loupeží, těžkého ublížení na zdraví a poškození cizí věci.

Po dramatické honičce byli zadrženi dva podezřelí pachatelé. Byli viděni, jak opouštějí Hägersten v autě a krátce na to byli zadrženi policejní hlídkou v Årsta. Svědek popsal scénu s "opravdu hodně policisty" a zadržením chlapce ležícího ve sněhu u silnice.

Oba podezřelí, dva mladí muži, byli později odpoledne zadrženi. Podle informací Aftonbladetu oba nedávno utekli z domova pro mládež Sis při samostatných příležitostech. Osmnáctiletý podezřelý byl odsouzen za drobný drogový delikt a loupež v domově pro mládež HVB, kde vyhrožoval personálu a pokusil se ukrást auto. Druhý podezřelý, sedmnáctiletý, byl dříve odsouzen za drobný drogový delikt. Oba byli umístěni podle zákona o péči o mládež LVU.

Policie našla podezřelou zbraň v únikovém autě během zatýkání. Případ je stále ve vyšetřování a vyvolává otázky ohledně bezpečnosti a dohledu nad mladými lidmi v domovech Sis. Tato událost poukazuje na neustálou výzvu v řešení problémů s mladistvými umístěnými kvůli kriminální činnosti a riziku jejich dalšího zapojení do trestné činnosti.