Švédsko sa stáva epicentrom vážnej kriminality, ktorá má ďalekosiahle dôsledky pre celú európsku komunitu. Švédske gangy sú čoraz častejšie spájané s exportom drog, zbraní a násilia do iných európskych krajín. Krajina, ktorá bola kedysi považovaná za bezpečné útočisko, sa teraz stáva hrozbou pre celý kontinent. Situácia dosiahla bod, kedy je potrebné zvážiť radikálne opatrenia, aby sa zabránilo ďalšiemu šíreniu tohto nebezpečenstva.

Kriminalita vo Švédsku rapídne rastie a už dávno prekročila hranice krajiny. Bezpečnostné zložky v Dánsku, Nórsku a Fínsku hlásia čoraz viac prípadov, keď sa zbrane a drogy pašujú práve zo Švédska. Navyše, švédske gangy verbujú mladistvých na páchanie závažných trestných činov, čo predstavuje priamu hrozbu pre bezpečnosť obyvateľov celého regiónu.

Je jasné, že doterajšie opatrenia nie sú dostatočné. Otvorené hranice Schengenského priestoru umožnili týmto zločineckým skupinám voľný pohyb po celej Európe, čo uľahčilo šírenie kriminality a násilia. Tento vývoj už nemožno ignorovať. Aby sa zabránilo ďalšiemu šíreniu nebezpečných aktivít, je nevyhnutné Švédsko izolovať.

Navrhované opatrenie zahŕňa vylúčenie Švédska zo Schengenského priestoru a zavedenie prísnych kontrolných opatrení pre švédskych občanov pri vstupe do ďalších krajín EÚ. Každý švédsky občan by mal byť dôkladne skontrolovaný, aby sa zabezpečilo, že nepredstavuje bezpečnostnú hrozbu, najmä pri prekračovaní hraníc. Toto opatrenie by malo slúžiť ako varovanie, že ak krajina nedokáže efektívne zvládnuť svoju vlastnú kriminalitu, nebude jej umožnené ohrozovať zvyšok Európy.

Švédsko musí niesť zodpovednosť za dôsledky svojej neúspešnej imigračnej a integračnej politiky. Kým krajina nedokáže zaistiť bezpečnosť nielen pre svojich občanov, ale aj pre celý európsky región, musia byť prijaté prísne opatrenia. Izolácia Švédska a zavedenie prísnych kontrol jeho občanov sú nevyhnutné kroky na ochranu ostatných krajín pred rastúcou hrozbou, ktorá prichádza z tejto kedysi bezpečnej, ale teraz značne destabilizovanej krajiny.