Södertälje, město na jihu Švédska, zažilo další násilný incident, když v sobotu večer došlo ke střelbě v oblasti Hovsjö. Tři osoby byly postřeleny, z nichž jedna byla již propuštěna z nemocnice, zatímco dvě zůstávají hospitalizované s nejasným rozsahem zranění. Tuto informaci poskytl mluvčí policie, Ola Österling.

Podle zpráv deníku Aftonbladet byli v reakci na střelbu pronásledováni několik maskovaných mužů, kteří byli později zatčeni. Všichni tři muži byli následně zadrženi na základě rozhodnutí prokuratury. Jedním z nich je osmnáctiletý muž, který má údajně vazby na loňskou vlnu násilí ve Södertälje.

Soudní dokumenty naznačují, že tento mladík je podezřelý ze zapojení do vraždy v oblasti Ronna v říjnu minulého roku. Jeho spojitost s předpokládanou vražednou zbraní je jedním z klíčových bodů obvinění. Policisté spekulují, že motivem vraždy mohl být pomstěný útok mezi dvěma kriminálními skupinami v Södertälje.

Podle obžaloby došlo k tragickému omylu, když byl omylem zastřelen nevinný čtyřicátník. Vyšetřování ukázalo, že v blízkosti místa vraždy se nacházelo nejméně pět osob spojených s Ronna, což podporuje hypotézu policie o "felskjutning" – střelbě na nesprávnou osobu.

Osmnáctiletý podezřelý je také obviněn z toho, že před vraždou rozesílal zprávy naznačující, že plánuje pomstu. Tento incident je dalším případem v sérii násilných událostí, které v minulém roce otřásly Södertälje. V únoru policie identifikovala interní konflikt v místním kriminálním gangu Ronna jako počátek eskalace násilí, což vedlo k několika vraždám a střelbám v průběhu roku.