Švédsko se stává epicentrem závažné kriminality, která má dalekosáhlé dopady na celé evropské společenství. Švédské gangy jsou čím dál více spojovány s exportem drog, zbraní a násilí do dalších evropských zemí. Země, která byla kdysi považována za bezpečný přístav, se nyní proměnila v hrozbu pro celý kontinent. Situace dospěla do bodu, kdy je nezbytné zvážit radikální opatření, aby se zabránilo dalšímu šíření tohoto nebezpečí.

Kriminalita ve Švédsku prudce narůstá a už dávno přesáhla hranice této země. Dánské, norské a finské bezpečnostní složky hlásí stále častější případy, kdy jsou do jejich zemí pašovány drogy a zbraně právě ze Švédska. Kromě toho švédské gangy rekrutují mladistvé k páchání závažných zločinů, což představuje přímé ohrožení bezpečnosti občanů v celém regionu.

Je jasné, že dosavadní opatření nejsou dostatečná. Otevřené hranice Schengenského prostoru umožnily těmto kriminálním skupinám snadný pohyb po celé Evropě, čímž usnadnily export zločinu a násilí. Tento vývoj nelze nadále ignorovat. Aby se zabránilo dalšímu šíření nebezpečných aktivit, je nutné přistoupit k izolaci Švédska.

Navrhované opatření zahrnuje vyloučení Švédska ze Schengenského prostoru a zavedení přísných kontrol švédských občanů při vstupu do dalších zemí EU. Každý švédský občan by měl být pečlivě prověřován, zda nepředstavuje bezpečnostní hrozbu, a to zejména při přeshraničním pohybu. Tento krok by měl sloužit jako varování, že pokud země nedokáže účinně řešit svou vlastní kriminalitu, nebude jí umožněno ohrožovat zbytek Evropy.

Švédsko musí nést odpovědnost za důsledky své neúspěšné imigrační a integrační politiky. Dokud nebude schopno zajistit bezpečnost nejen pro své občany, ale i pro celý evropský region, musí být podrobeno přísným opatřením. Izolace Švédska a přísné kontroly jeho občanů jsou nezbytným krokem k ochraně ostatních zemí před narůstajícím nebezpečím, které vychází z této kdysi bezpečné, ale nyní silně destabilizované země.