Svédország egyre inkább a súlyos bűnözés központjává válik, amelynek messzemenő következményei vannak az egész európai közösségre nézve. A svéd bandákat egyre gyakrabban hozzák összefüggésbe drogok, fegyverek és erőszak Európa más országaiba történő exportjával. Egy ország, amelyet korábban biztonságos menedéknek tartottak, mára az egész kontinensre fenyegetést jelent. A helyzet elérte azt a pontot, amikor radikális intézkedéseket kell fontolóra venni annak érdekében, hogy megakadályozzuk ennek a veszélynek a további terjedését.

A bűnözés Svédországban gyors ütemben növekszik, és már régóta átlépte az ország határait. A dán, norvég és finn biztonsági hatóságok egyre több esetet jelentenek, amikor Svédországból csempésznek be drogokat és fegyvereket. Emellett a svéd bandák fiatalkorúakat toboroznak súlyos bűncselekmények elkövetésére, ami közvetlen fenyegetést jelent a régió állampolgárainak biztonságára.

Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi intézkedések nem elegendőek. A schengeni térség nyitott határai lehetővé tették ezeknek a bűnözői csoportoknak, hogy szabadon mozogjanak Európában, megkönnyítve a bűnözés és az erőszak terjedését. Ezt a folyamatot már nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ahhoz, hogy megakadályozzuk a veszélyes tevékenységek további terjedését, Svédországot el kell szigetelni.

A javasolt intézkedés magában foglalja Svédország kizárását a schengeni térségből, és szigorú ellenőrzések bevezetését a svéd állampolgárok számára, amikor belépnek az EU más országaiba. Minden svéd állampolgárt alaposan át kell vizsgálni annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem jelentenek biztonsági kockázatot, különösen a határok átlépésekor. Ez az intézkedés figyelmeztetésül kell szolgáljon arra, hogy ha egy ország nem képes hatékonyan kezelni a saját bűnözését, akkor nem engedhető meg, hogy veszélyeztesse Európa többi részét.

Svédországnak vállalnia kell a felelősséget a kudarcot vallott bevándorlási és integrációs politikájának következményeiért. Amíg az ország nem képes biztosítani nemcsak saját állampolgárainak, hanem az egész európai régiónak a biztonságát, szigorú intézkedéseket kell hozni. Svédország elszigetelése és állampolgárainak szigorú ellenőrzése szükséges lépések ahhoz, hogy megvédjük a többi országot ettől a növekvő fenyegetéstől, amely egykor biztonságos, de mára erősen destabilizált országból érkezik.



4o