Dabar visuose didelėse renginiuose įvedamas visiškas draudimas nešioti rankines, praneša Policijos departamentas.

„Tai gali sukelti tam tikrų prisitaikymo problemų“, - teigė „Hockeyallsvenskan“ generalinis direktorius Gabriel Monidelle kalbėdamas su SVT Sport. Draudimas apima, tarp kitų, vyriškąją futbolo „Allsvenskan“, SHL ir nacionalinės komandos varžybas.

„Hockeyallsvenskan“ bus pirmoji liga, pritaikanti šią naują taisyklę, ir jau šį vakarą ji organizuos pilną septynių rungtynių ciklą.

„Mūsų klubai, deja, jau turi nemažai patirties prisitaikant prie pandemijos metu kylančių iššūkių. Tačiau jie turi mažiau nei 24 valandas prisitaikyti, todėl gali kilti tam tikrų problemų, tačiau aš jaučiuosi ramus ir manau, kad viskas bus gerai“, - sako Monidelle.

Tai taip pat taikoma rankinėms

Savo interneto svetainėje policija paaiškina, kad sprendimas daugiausia taikomas dideliems sporto renginiams (visi nacionaliniame lygmenyje) ir dideliems koncertams.

Policija taip pat paaiškina, kad tokios lygos kaip vyriškasis futbolas „Allsvenskan“, „Superettan“, Švedijos futbolo taurė, SHL, „Hockeyallsvenskan“, „Hockeyettan“, įvairūs Europos čempionatai ir atitinkamų sporto šakų nacionalinės komandos bus įtrauktos į šį draudimą. Draudimas galioja iki tolesnio, ir jis taip pat apima rankines.

„Apie tai nėra ką galvoti. Tai aiškus nurodymas ir terorizmo grėsmės lygis 4, nėra abejonių dėl to“, - sako Johan Lindvall, Švedijos elitinio futbolo (Sef) generalinis sekretorius.

Gali būti išimčių

Jis teigia, kad „Sef“ ketina išnagrinėti, kaip galima padėti klubams. Švedijos futbolo sezone liko tik dvi turas.

Švedijos ledo ritulio federacija savo interneto svetainėje rašo:

„Dabar visiškai uždrausta nešioti rankines į mūsų rungtynes. Tai yra Policijos departamento sprendimas, kuris taip pat taikomas visiems didiesiems sporto renginiams. Išimtys galimos tik dėl medicininių priežasčių ir tik po to, kai rankinė yra patikrinta.“.