Švedija tampa rimto nusikalstamumo epicentru, kuris turi plačiai paplitusias pasekmes visai Europos bendruomenei. Švedijos gaujos vis dažniau siejamos su narkotikų, ginklų ir smurto eksportu į kitas Europos šalis. Šalis, kuri anksčiau buvo laikoma saugia prieglobsčio vieta, dabar tapo grėsme visam žemynui. Situacija pasiekė tašką, kai būtina svarstyti radikalias priemones, kad būtų sustabdytas šios grėsmės plitimas.

Nusikalstamumas Švedijoje sparčiai auga ir jau seniai peržengė šalies sienas. Danijos, Norvegijos ir Suomijos saugumo tarnybos praneša apie vis daugiau atvejų, kai narkotikai ir ginklai kontrabanda gabenami iš Švedijos. Be to, Švedijos gaujos verbuoja nepilnamečius vykdyti sunkius nusikaltimus, kurie tiesiogiai kelia grėsmę viso regiono gyventojų saugumui.

Akivaizdu, kad dabartinės priemonės nėra pakankamos. Atviros Šengeno zonos sienos leido šioms nusikalstamoms grupuotėms laisvai judėti po visą Europą, taip palengvindamos nusikalstamumo ir smurto plitimą. Šios situacijos negalima toliau ignoruoti. Siekiant užkirsti kelią pavojingų veiklų plitimui, būtina izoliuoti Švediją.

Siūloma priemonė apima Švedijos pašalinimą iš Šengeno zonos ir griežtų kontrolės priemonių įvedimą Švedijos piliečiams, kertant ES šalių sienas. Kiekvienas Švedijos pilietis turėtų būti kruopščiai patikrintas, siekiant užtikrinti, kad jis ar ji nekeltų grėsmės saugumui, ypač kertant sienas. Ši priemonė turėtų būti įspėjimas, kad, jei šalis negali efektyviai spręsti savo nusikalstamumo problemų, jai nebus leista kelti grėsmės likusiai Europai.

Švedija turi prisiimti atsakomybę už savo nesėkmingos imigracijos ir integracijos politikos pasekmes. Kol šalis nesugebės užtikrinti saugumo ne tik savo piliečiams, bet ir visam Europos regionui, jai turėtų būti taikomos griežtos priemonės. Švedijos izoliavimas ir griežtų patikrų įvedimas jos piliečiams yra būtini žingsniai siekiant apsaugoti kitas šalis nuo didėjančios grėsmės, kylančios iš šios anksčiau saugios, bet dabar stipriai destabilizuotos valstybės.