Bývalý ekonomický ředitel pražského dopravního podniku, Martin Horák, se těšil na příjemně strávenou rodinnou dovolenou ve Spojených arabských emirátech (SAE). Bohužel, místo odpočinku a společně prožitých chvil se rodinný výlet proměnil v tragédii, která nyní vrhá stín nad mezinárodní vyšetřování. Dne 29. září byl Horák nalezen mrtev po pádu z balkonu svého hotelového pokoje, pouhý den po příletu do destinace.

Zatímco původní mediální spekulace naznačovaly smrt v důsledku plicní embolie, čtyři na sobě nezávislé zdroje nyní potvrdily Lidovkám.cz, že skutečná příčina smrti byl pád z balkonu. V reakci na tuto událost uzavřela policie v Rijádu případ, konstatujíc, že se jednalo o sebevraždu. Toto rychlé stanovisko vyvolává nedůvěru mezi českými vyšetřovateli, kteří se nyní zapojují s vlastním šetřením, které má za cíl rozplést spleť okolností, které vedly k této šokující události.

Pražská kriminálka nyní zkoumá detaily případu, který původně byl uzavřen daleko od českých očí a který se nyní znovu otevírá za účelem hlubšího zkoumání. Významný podnikatel, jehož život tak neočekávaně a tragicky skončil na exotické dovolené, stále živý v paměti těch, kdo ho znali, a jeho smrt nyní stojí v centru nejen smutku, ale i pátrání po pravdě.

Otázky zuří a spekulace ohledně povahy jeho smrti a možných motivů pro takto radikální čin, pokud by se vskutku jednalo o sebevraždu, rezonují. Měl Martin Horák důvod ukončit svůj vlastní život? Existují skutečně dostatečné důkazy, které by takovou teorii podporovaly, nebo byly závěry Rijádu ukvapené?

Případ, který vyvolává vlnu otázek a pochybností, pozvedá také vel nejen rodiny a přátel Martina Horáka, ale i veřejnosti a kriminalistů, kteří jsou odhodláni odhalit pravdu skrytou za tajemstvím, které nyní obklopuje jeho smrt.