Policie v uplynulém týdnu oficiálně obvinila osm osob a jednu firmu z kuplířství v souvislosti s provozováním webových stránek nabízejících sexuální služby. Jmenované weby, mezi nimiž vyniká doména Sex.cz, byly známy svými inzercemi, ve kterých jednotlivci nabízeli sexuální služby za finanční odměnu.


Mezi obviněnými figuruje podnikatel Andrej Anastasov spolu se svými sedmi spolupracovníky. Státní zástupce podal u jednoho ze zadržených návrh na vzetí do vazby, avšak soud tento návrh zamítl a obviněného propustil na svobodu na základě jeho slibu.


Výnosy z trestné činnosti, které policie zajistila, přesahují částku 60 milionů korun. Kromě domény Sex.cz bylo znepřístupněno i více než 40 dalších inzertních webů nabízejících sexuální služby za peníze. Zajištěný majetek obsahuje nemovitosti, zlaté slitky, automobil a peníze na účtech i v hotovosti.


Policie nyní vyzývá veřejnost, aby přispěla k vyšetřování tohoto případu. Pokud se cítíte být psychicky, fyzicky nebo jinak poškozeni v souvislosti s inzercí na serveru Sex.cz či jiných webech propojených s touto doménou, prosím, přihlaste se na e-mailovou adresu ncoz.o2@pcr.cz.

Případ vyšetřuje Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1.