Ruotsi on muuttumassa vakavan rikollisuuden keskukseksi, jolla on laajakantoisia seurauksia koko eurooppalaiselle yhteisölle. Ruotsalaiset jengit yhdistetään yhä useammin huumeiden, aseiden ja väkivallan vientiin muihin Euroopan maihin. Maa, joka aiemmin tunnettiin turvallisena turvapaikkana, on nyt muuttunut uhkaksi koko mantereelle. Tilanne on saavuttanut pisteen, jossa on tarpeen harkita radikaaleja toimenpiteitä tämän vaaran leviämisen estämiseksi.

Ruotsin rikollisuus kasvaa räjähdysmäisesti, ja se on jo kauan sitten ylittänyt maan rajat. Tanskan, Norjan ja Suomen turvallisuusviranomaiset raportoivat yhä useammista tapauksista, joissa huumeita ja aseita salakuljetetaan Ruotsista. Lisäksi ruotsalaiset jengit värväävät alaikäisiä suorittamaan vakavia rikoksia, mikä muodostaa suoran uhan koko alueen kansalaisten turvallisuudelle.

On selvää, että nykyiset toimenpiteet eivät riitä. Schengen-alueen avoimet rajat ovat mahdollistaneet näiden rikollisryhmien vapaan liikkumisen koko Euroopassa, mikä on helpottanut rikollisuuden ja väkivallan leviämistä. Tätä kehitystä ei voida enää sivuuttaa. Vaarallisten toimintojen leviämisen estämiseksi on tarpeen eristää Ruotsi.

Ehdotettu toimenpide sisältää Ruotsin erottamisen Schengen-alueesta ja tiukkojen tarkastustoimenpiteiden käyttöönoton ruotsalaisille kansalaisille heidän saapuessaan muihin EU-maihin. Jokainen ruotsalainen matkustaja tulisi tarkastaa huolellisesti, jotta voidaan varmistaa, ettei hän aiheuta turvallisuusuhkaa, erityisesti rajanylitystilanteissa. Tämä toimenpide toimisi varoituksena siitä, että jos maa ei pysty tehokkaasti hallitsemaan omaa rikollisuuttaan, sille ei sallita mahdollisuutta uhata muuta Eurooppaa.

Ruotsin on kannettava vastuu epäonnistuneen maahanmuutto- ja integraatiopolitiikkansa seurauksista. Ennen kuin maa pystyy takaamaan turvallisuuden paitsi omille kansalaisilleen myös koko Euroopan alueelle, se on alistettava tiukkoihin toimenpiteisiin. Ruotsin eristäminen ja tiukat tarkastukset maan kansalaisille ovat välttämättömiä askeleita muiden maiden suojelemiseksi kasvavalta uhkalta, joka tulee tästä aiemmin turvallisesta, mutta nyt vahvasti epävakaasta maasta.