CERD se téměř dva roky věnovala kontroverzi ohledně ostrahy muničních skladů, které zabezpečovala společnost Trade Fides. Výběr této společnosti pro ostrahu doprovázela řada pochybností od samého počátku, včetně podezření na předražení služeb a netransparentního zadávání veřejné zakázky.

Ministerstvo obrany dlouho odmítalo poskytnout kopii auditu provedeného společností KPMG, obhajujíc se obchodním tajemstvím a autorskými právy. Po  roce obstrukcí CERD audit získal. Tento případ nevzbuzuje pozornost jen kvůli sporu o přístup k informacím, ale také kvůli otázkám soutěžního výběru dodavatele a neefektivního využívání veřejných zdrojů.

Ministerstvo obrany dlouho trvalo na tom, že není možné soutěžit o dodavatele technického zajištění ostrahy a že Trade Fides je nejlepší a jedinou možnou volbou. Po dlouhodobém tlaku médií a veřejnosti ministerstvo přehodnotilo svůj postoj a otevřelo soutěž více zájemcům. Zároveň se policie začala zabývat závěry auditu, což může mít důležité důsledky pro další vyšetřování a zajištění transparentnosti v oblasti veřejných zakázek.