Under natten till lördag fick polisen ett larm från ett flerfamiljshus på Hisingen i Göteborg. En man i 45-årsåldern hade gått till angrepp med en kniv mot två kvinnor: en kvinna i 60-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern, som var mannens före detta svärmor och ex-partner. Enligt åklagare Åsa Nilsson, som leder utredningen, har alla tre en nära relation till varandra och de två kvinnorna är släkt.

Efter attacken fördes båda kvinnorna till sjukhus, men den äldre kvinnan avled av sina skador. Mannens ex-partner vårdas för allvarliga skador, men hennes tillstånd är inte längre livshotande.

Mannen, som anhölls misstänkt för mord och mordförsök, påstår att han agerade i självförsvar. Han ska även ha uttryckt en önskan om att polisen skulle skjuta honom. Motivet bakom dådet är fortfarande oklart, och enligt åklagaren har inte många förhör med den misstänkte genomförts ännu.

Dokument som Aftonbladet tagit del av avslöjar att mannen tidigare har varit åtalad för grov misshandel. Han har även suttit häktad för grovt hemfridsbrott och brott mot knivlagen efter ett tidigare tillfälle då han brutit sig in i en bostad och hotat personer med kniv. 

Senaste nyheterna och informationen i kampen mot korruption - antikorruptionslinjen.se