Misstänkt mordfall – polisen håller korten nära bröstet. En man i 30-årsåldern påträffades skadad i stadsdelen Mariehem i Umeå under natten mot söndag.


Mannen avled senare av sina skador och en mordutredning har inletts.


Det uppges att mannen angreps med ett slagvapen av något slag. En allvarlig brottslig händelse, klassad som mord, ägde rum i Mariehem, Umeå, under de tidiga söndagsmorgontimmarna.


Så lyder polisens koncisa meddelande på deras webbplats.


”Initiala undersökningar pågår. Flera polispatruller är engagerade i fallet. Hundpatruller och tekniska specialister är också inblandade”, meddelar Michael Saveman, befäl vid polisens regionledningscentral.


En plats var avspärrad under natten medan polisen genomförde förhör och inspektion av brottsplatsen.


”Händelsen bedöms som en isolerad incident”, meddelar Michael Saveman.


Polisen var initialt tystlåtna gällande kön och ålder på den avlidna personen, tidpunkt för nödsamtalet och omständigheterna som ledde fram till misstankarna om mord.


– Vi önskar inte påverka utredningen i detta skede. Våra kommunikatörer börjar sitt arbete klockan 07, informerar Michael Saveman.


Under morgontimmarna ger polisen information om att det handlar om en man i 30-årsåldern som hittades skadad utomhus runt klockan 02. Mannen ska ha angripits med en form av vapen, enligt polisen.


Den avlidna mannens närmaste har underrättats, bekräftar polisen.