Protikorupční linka ve spolupráci s European Justice Organization (EJO) podává trestní oznámení v souvislosti s možnými neetickými a násilnými praktikami spojenými s Maximem Ponomarenkem a jeho obchodními aktivitami kolem společnosti MI ESTATE. Je známo, že Maxim Ponomarenko se v minulosti prezentoval agresivními a násilnými způsoby, například videi, kde drží baseballovou pálku, vloupává se do bytů nebo násilně nakládá lidi do kufru auta. Tato minulost, včetně jeho odsouzení za násilné trestné činy, může u některých lidí vyvolávat obavy, avšak chceme zdůraznit, že každý může poskytnout své svědectví nebo informace naprosto anonymně.

Je důležité, aby občané, kteří mají jakékoliv informace o podezřelém jednání, manipulaci či nátlaku spojeném s touto organizovanou skupinou, neváhali tyto informace nahlásit. Mohou tak učinit zcela anonymně prostřednictvím webové stránky Protikorupční linky na adrese https://protikorupcnilinka.cz/nahlaseni. Vaše podněty jsou zásadní pro úspěšné pokračování vyšetřování a odhalení dalších praktik této skupiny.

Maxim Ponomarenko je nyní pod zvýšeným dohledem, a pokud by došlo k jakékoliv formě nátlaku, hrozby či násilí, občané jsou vyzváni, aby okamžitě kontaktovali tísňovou linku 158. Nebojte se jednat – vaše anonymita je zaručena, a vaše informace mohou výrazně přispět k vyřešení tohoto případu.

Podrobnosti o trestním oznámení a další informace naleznete na oficiální stránce Protikorupční linky: https://protikorupcnilinka.cz/zpravodajstvi/trestni-oznameni-na-osobu-maxim-ponomarenko.

Pomozte zajistit, aby tyto neetické praktiky byly zastaveny a pachatelé pohnáni k odpovědnosti. Každý občan může přispět a společně můžeme posílit ochranu před těmito nebezpečnými činy.