Minoritní akcionář technologické společnosti Atos, fond Alix AM, obvinil firmu z korupce v souvislosti s plánovaným prodejem divize Tech Foundations českému podnikateli Danielu Křetínskému a jeho společnosti EP Equity Investment. Informace potvrdila agentura AFP.

Fond Alix AM uvádí, že v průběhu jednání o transakci došlo k neetickým praktikám, včetně obvinění z aktivní a pasivní korupce. Přestože konkrétní osoby spojené s obviněním z korupce nebyly jmenovány, Alix AM vyjádřil své obavy z neprůhledných jednání ohledně prodeje a zpochybnil vhodnost celé transakce.

Reakce na plánovaný prodej divize nebyla jednoznačná. Kromě kritiky ze strany minoritních akcionářů vyjádřili nesouhlas i někteří francouzští politici. Například členové opoziční strany Republikáni kritizovali možný prodej důležité divize zahraniční společnosti.

V reakci na kritiku vedení Atos vydalo tiskové prohlášení, ve kterém odmítlo obvinění a označilo je za nepodložené. Dále zdůraznilo, že kritika poškozuje firmu a konečné rozhodnutí o prodeji bude v rukou akcionářů.