Speciella utredningskommissionen granskar anklagelserna (Särskilda åklagarkammaren) mot åklagaren Jonas Fjellström, flera oidentifierade individer och poliser från Luleå. Anklagelserna gäller borttagning av bevis, hindrande av klagomål och utredningar i samband med fallet nr. 5000-K784901-21.

En annan kontrovers handlar om förlusten av värdefulla tillhörigheter från en lägenhet som hyrts av Lars Furberg, där Petra Quick och hennes partner bodde. Efter denna händelse presenterades Petra på internet som Lars Furbergs partner, även om hon tidigare förnekade deras relation.

Lars Furberg hade tidigare arbetat med IT-projekt för statliga myndigheter, vilket ökar misstankarna om att han kan ha påverkat juridiska fall till Petras fördel.

Petras advokat, som är en nära vän till Lars, har också anklagats för olagliga aktiviteter. Hennes familj kopplas samman med kontroversiella fall i Luleå.

Åklagaren har ännu inte informerat om utredningens status eller om åtgärder för att säkra bevis och de anklagades rättigheter.

Redaktionen har lyckats ta reda på att Petra Quick också är under utredning i Tjeckien för omfattande ekonomisk brottslighet. Enligt uppgifter från åren 2007/2008 fram till 2023 har hon inte bokfört i flera företag, inte offentliggjort ekonomiska resultat, inte lämnat in skattedeklarationer och alla företag har gradvis avvecklats utan några tillgångar.