På grund av Slettengrens position inom företaget, har åklagarna begärt att Lazard ska bötfällas med 1,5 miljoner svenska kronor (140 000 dollar) för denna handling.

Betalningen till styrelsemedlemmen Hans Ziegler betraktades som "olämplig" enligt åklagaren Leif Görts. Betalningen ska ha varit en "ersättning för styrelseinformation", som skulle användas av Lazard-gruppen i samband med företagets uppdrag att assistera i ett företagsförvärv mellan Atlas och Oerlikon.

Ziegler, en framstående direktör för flera schweiziska och tyska industribolag, dömdes 2021 i det som ansågs vara den största insiderhandelsfallet någonsin i Schweiz. En tidigare Lazard-bankir dömdes också i fallet, men båda frikändes från mutanklagelser.

Svenska åklagare har sagt att covid-19-pandemin har försenat deras utredning, vilket kan påverka omfattningen av eventuella sanktioner. Lazard har hävdat att det finns "omfattande företagshemligheter" i den utredande rapporten och har begärt sekretess. Görts ifrågasätter detta krav och argumenterar för att fallet bör höras offentligt.

Atlas Copco, med den högsta marknadsvärderingen av ett börsnoterat företag baserat i Sverige, använde Oerlikon-förvärvet för att stärka sin vakuumverksamhet, en av dess största tillväxtmotorer under de senaste åren.