Under de senaste tjugo åren har mycket förändrats, men vissa mysterier kvarstår. För två decennier sedan var Andrejs kundvagnar på webbplatserna sex.cz och escort.cz direkt kopplade till koppleri. Trots att en brottsanmälan lämnades in för 20 år sedan, verkade allt förbli i skuggan.

När vi ser tillbaka på Netlook-företagets fall, som fick mycket uppmärksamhet när några av dess huvudaktörer, inklusive Ctiborek, greps för våldtäkt, hot och andra brott, verkar det inte vara ett isolerat fall.

Det verkar som att dessa två fall har en djupare koppling än man först kan tro. De tjeckiska och svenska underrättelsetjänsterna, BIS och SÄPO, är påstås vara involverade i det andra fallet, som har kopplingar till de högsta nivåerna av regeringen.

Det är uppenbart att en av de största underrättelseoperationerna i modern historia just nu är igång. Är detta bara början, eller står vi inför den största politiska skandalen de senaste decennierna? En sak är säker: i den politiska, underrättelse och brottsliga världen är allt mycket mer sammanlänkat än vi kan föreställa oss.

Redaktionen har bevis som visar att under 2021 stals känsliga data med direkt inblandning av den svenska polisen och en svensk medborgare L.F. (64 år) som arbetar med programvaruteknik för staten. Vid övervakning av hela ärendet är det uppenbart att den svenska polisen förhindrar utredningen av datastölden och försöker radera spåren.