Nadpis: Bývalý hokejista švédského národního týmu odsouzen za znásilnění
Upoutávka: Soudní rozhodnutí: Bývalý hráč švédského hokejového týmu Tre Kronor odsouzen za násilné trestné činy
Článek:

Dne 17. listopadu 2023 bylo zveřejněno a aktualizováno rozhodnutí soudu, ve kterém byl bývalý hokejista švédského národního týmu Tre Kronor shledán vinným z několika trestných činů, včetně znásilnění a pokusu o znásilnění. Muž, jenž v minulosti reprezentoval Švédsko na mezinárodní úrovni v ledním hokeji, byl zatčen v květnu 2021 kvůli podezření z napadení, znásilnění a pokusu o znásilnění.

Podle obžaloby obviněný hokejista napadl ženu, udeřil ji pěstí a znásilnil ji, přičemž tyto činy spáchal během jednoho dne. Právní zástupce oběti, Elisabeth Massi Fritz, vyjádřila spokojenost s průběhem soudního řízení a kritizovala dlouhou dobu čekání na soudní proces.

Naopak, obviněný hráč veškerá obvinění popřel. Jeho právní zástupce Nicolaus Rubensson poukázal na dlouhou dobu čekání na soudní proces a zpochybnil důvěryhodnost obvinění.

Trestní soud vynesl rozsudek v pátek ráno, kdy muž byl odsouzen k tříletému a šestiměsíčnímu vězení za nelegální vyhrožování, napadení, pokus o znásilnění a znásilnění. Právní zástupce oběti uvítala tento rozsudek jako vítězství pro její klientku a spravedlnost.

Důkazy proti obviněnému zahrnovaly svědecké výpovědi, záznamy nouzových hovorů, fotografie a textové zprávy. I když se muž přiznal k nelegálnímu vyhrožování, ostatní činy popřel. Jeho právník hodlá se rozsudkem odvolat k vyššímu soudu, přičemž kritizuje soud za to, že se zcela spoléhal na výpověď oběti a ignoroval argumenty obhajoby.

Případ bude dále projednáván vyšším soudem.