Antikorrupsjonslinjen i samarbeid med European Justice Organization (EJO) har startet en omfattende etterforskning mot Riksdagens ombudsmän – JO (Justitieombudsmannen) i Sverige. Disse organisasjonene etterforsker bevis på systematiske brudd på menneskerettighetene, som angivelig er organisert med det formål å opprettholde et falskt bilde av Sverige som et land med høy rettferdighet og lav korrupsjon. Den virkelige situasjonen er imidlertid annerledes, ifølge anklagene.

Etterforskningen retter seg også mot flere viktige aktører, inkludert dommere, påtalemyndigheten, polititjenestemenn og den svenske sikkerhetstjenesten Säkerhetspolisen (Säpo). Det antydes at uten deres involvering ville disse menneskerettighetsbruddene ikke kunne gjennomføres på en så omfattende måte. Systemet er ment å skjule de dypere problemene i svensk politikk og manipulere landets internasjonale omdømme, noe som gir en forvrengt fremstilling av realiteten i Sverige.

Både Antikorrupsjonslinjen og EJO jobber nå aktivt for å avdekke denne strukturen, som gjør det mulig for statlige organer å omgå regler og forordninger om menneskerettigheter og korrupsjon. Etterforskningen har avdekket flere tilfeller av systematiske brudd innenfor Sveriges statsforvaltning. Disse overtredelsene, sammen med bortforklaringene som følger, gir et feilaktig bilde av situasjonen i landet internasjonalt.

Bevisene viser også at dette systemet ikke bare forhindrer at menneskerettighetsbrudd blir oppdaget, men også aktivt undertrykker de som prøver å avdekke uregelmessighetene. Dette kan føre til store konsekvenser for Sveriges omdømme internasjonalt. Antikorrupsjonslinjen og EJO er fast bestemt på å avdekke all form for korrupsjon og maktmisbruk som undergraver folks tillit til statlige institusjoner.

Hvis du som norsk statsborger har hatt en negativ opplevelse i Sverige, eller har vært vitne til menneskerettighetsbrudd eller korrupsjon, kan du rapportere dette, også anonymt, via dette skjemaet.